Question Για αλλαγές, παρακαλούμε ακολουθήστε τις οδηγίες >>>
Answer

  1. Εντός 14 ημερών από την παραλαβή της παραγγελίας σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο contact [! At] nudefashionculture.com και ενημερώστε μας για τον αριθμό της παραγγελίας σας και τα ονόματα των αντικειμένων που σκοπεύετε να αλλάξετε.
  2. ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: Χρησιμοποιήστε την παρακάτω διεύθυνση για να ταχυδρομήσετε την αλλαγή σας:

NUDE fashion culture, Αυγής 4 Αθήνα, Νέο Ηράκλειο, 14121, Ελλάδα

***Παρακαλούμε πολύ βεβαιωθείτε ότι το NUDE fashion culture είναι γραμμένο ορθά.

Question Πρόσθετες οδηγίες για αλλαγές χωρίς προβλήματα
Answer

  • Οποιαδήποτε επιθυμητή αλλαγή ή επιστροφή πρέπει να έχει σφραγίδα του ταχυδρομείου εντός 30 ημερών από την παραλαβή.
  • Τα εμπορεύματα πρέπει να έχουν όλες τις ετικέτες προσαρτημένες και πρέπει να είναι στην αρχική τους, άθικτη κατάσταση.
  • Τα αντικείμενα τακτικής πώλησης μπορούν να ανταλλάσσονται. Τα ρούχα που βρίσκονται σε ειδική προσφορά και έκπτωση, ωστόσο, δεν ανταλλάσσονται.
  • Τα έξοδα αποστολής που επιβαρύνουν εσάς για την αποστολή των ενδυμάτων πίσω σε εμάς, δεν επιστρέφονται.
  • Παρακαλείσθε να σημειώσετε ότι ανάλογα με τη μέθοδο αποστολής και τη χώρα προέλευσης, τα πακέτα επιστροφής ενδέχεται να διαρκέσουν 1-2 εβδομάδες για να φτάσουν στην Ελλάδα.
  • Παρακαλούμε για την κατανόησή σας σε σχέση με το ότι δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε ταχυδρομική υπηρεσία ή υπηρεσία ταχυμεταφορών που χάνουν οποιαδήποτε επιστροφή ή ανταλλαγή επιστροφής σε μας και δυστυχώς δεν θα μπορούσαμε να σας επιστρέψουμε οτιδήποτε σε αυτή την περίπτωση.
  • Μπορούμε μόνο να αναλάβουμε αλλαγές για το ίδιο αντικείμενο σε νέο μέγεθος ή χρώμα (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα) και δεν μπορούμε να αναλάβουμε αλλαγές για δύο διαφορετικά ενδύματα.
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν ο courier δεν είναι σε θέση να παραδώσει επιτυχώς ένα πακέτο σε έναν πελάτη στη διεύθυνση που παρέχεται και αντ ‘αυτού επιστρέφει το πακέτο σε εμάς, δυστυχώς, θα χρειαστεί να χρεώσουμε ένα τέλος αναπλήρωσης 20€ για να αντισταθμίσουμε το χρόνο και το κόστος μας να επεξεργαστούμε την επιστροφή του πακέτου.

Question Δέχεστε ειδικές παραγγελίες?
AnswerΖητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία, αλλά δεν είμαστε σε θέση να δεχθούμε ειδικές παραγγελίες.
Question Μέσω ποιας εταιρείας αποστέλλονται τα προϊόντα?
AnswerΌλες οι παραγγελίες θα αποσταλούν από την Ελλάδα, ΕΕ.

WE SHIP WORLDWIDE:
Το STANDARD SHIPPING γίνεται συμπεριλαμβανομένου του χρόνου για την πραγματοποίηση και την επεξεργασία της παραγγελίας σας εντός 3-14 ημερών.


Όλα τα προϊόντα μας αποστέλλονται μέσω της Ελληνικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας ΕΛΤΑ, με ταχυδρομείο Α ‘Προτεραιότητας και παρέχεται Track Number.

Express shipping παρέχεται, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες:
Οποιοδήποτε πρόσθετο κόστος μπορεί να χρεωθεί λόγω των τοπικών δασμών ή φορολογικών νόμων που αφορά στον τοπο παράδοσης του  πελάτη, καταβάλεται από τον πελάτη.

Question Ποια είναι τα έξοδα αποστολής;
AnswerΌλα τα έξοδα αποστολής / μεταφορικά είναι ΔΩΡΕΑΝ παγκοσμίως!
Question Θα πρέπει να πληρώσω τελωνεία και φόρους;
AnswerΟρισμένες χώρες χρεώνουν πρόσθετα τελωνεία και δασμούς και οι πελάτες είναι υπεύθυνοι για τέτοιες χρεώσεις.
Question Το πακέτο μου χάθηκε ή υπέστη ζημιά; Θα προσφέρετε εναλλακτική;
AnswerΠαρόλο που προσπαθούμε πάντα να παρέχουμε μια ανώτερη εμπειρία στον πελάτη, οι ταχυδρομικές ταχυμεταφορές μερικές φορές είναι υπέυθυνες για  χαμμένα / κλεμμένα / κατεστραμμένα πακέτα. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι για τους courier και δεν θα είμαστε σε θέση να σας επιστρέψουμε σε περίπτωση απώλειας, κλοπής ή βλάβης του πακέτου σας. Σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον ταχυμεταφορέα καθώς βρίσκονται στην καλύτερη θέση για να αποκατασταθεί το πρόβλημα.
Question Είναι η συσκευασία ασφαλής?
AnswerΗ ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα σε κάθε είδους παράδοση. Διαθέτουμε αυτοκόλλητη λωρίδα, η οποία εξασφαλίζει αεροστεγές κλείσιμο και τα πακέτα μας είναι πλήρως αδιάβροχα, παρέχοντας σας την υψηλότερη ποιότητα προστασίας – ακόμη και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Σας Ευχαριστούμε!

Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις λόγω των τελωνειακών διαδικασιών και των αργιών.

Οι πελάτες είναι υπεύθυνοι για όλες τις τελωνειακές χρεώσεις, εάν υπάρχουν.